Over mijzelf

madeleine3

Wat ga je doen als Brabantse , die haar werkzaamheden in het Bredase vaarwel zegt en  verhuist naar Limburg?

Ik wilde al langere tijd wat meegaan studeren en ervoer dat werken in het voortgezet en  speciale onderwijs niet voldoende voor mij was. Ik besloot part time sociale pedagogiek te gaan studeren in Nijmegen. Dat was mooi te combineren met de opvoeding van onze twee kinderen , die in deze periode werden geboren. Die hebben inmiddels ook al weer kinderen, dus zijn we ook gezegend met vier kleinkinderen.

Toen de studie na 5 jaar was afgerond  gingen de kinderen naar de basisschool en kon ik het geleerde in de praktijk gaan brengen.

Dat was het begin van mijn entree in de wereld van de hulpverlening, waar ik vervolgens in diverse vormen van hulpverlening werkzaam ben geweest

Van 1986 tot 2002 was ik werkzaam in de schuldhulpverlening en heb daarmee een heel ander wijze van hulpverlening leren kennen, namelijk een brede en praktisch gerichte aanpak, die echter ook van bereidheid tot veranderen uitging.

Ik ben nu op een punt gekomen in mijn leven dat ik deze kwaliteiten in een eigen praktijk wil gaan inzetten. Voordat ik deze beslissing nam was ik twaalf jaar werkzaam  in een holistisch bedrijf, waar de wisselwerking tussen lichaam en geest voorop stond. In deze tijd heb ik veel geleerd over resultaatgericht werken, tijdgebonden werken en out of the box denken in het zoeken naar een oplossing samen met cliënt.

Al deze ervaring kan mij helpen om in de behandeling van cliënten, enerzijds de diepgang te bereiken die nodig kan zijn. Anderzijds een breed scala  in kan zetten om een behandeling passend bij de cliënt te kunnen inzetten.

Al van jongs af aan ben ik geboeid in mensen en vooral in de vraag; Wat beweegt mensen, wat maakt dat ze doen wat ze doen?

Geïnspireerd door die vraag heb ik aanvullend op mijn basisstudie in Nijmegen diverse opleidingen gevolgd, zoals;

Psychopathologie in Maastricht

Post HBO opleiding Rehabilitation Assistant.

Familie opstellingen  en systemisch werken bij Margriet Wentink in Tiel.

Lichaamsgerichte hulpverlening bij Willem Poppeliers in Nijmegen.

EMDR, traumatherapie

Verder diverse korte opleidingen, zoals voice dialogue, stresshantering, ontspanningstechnieken etc.

Al bij al bagage genoeg om samen op weg te gaan en een uitweg, dan wel oplossing te vinden voor het probleem waardoor  je belemmerd wordt om jezelf te zijn.

Volg je hart dat klopt altijd