Om van baan te veranderen heb je moed nodig (1)

4 grote fouten die ervoor zorgen dat je geen stappen zet en maar blijft zitten waar je zit.

Vandaag deel I : De eerste fout die je kunt maken.

“Velen van ons hebben allerlei cursussen gevolgd met  prima adviezen en waardevolle inzichten. Het bijgevoegde  cursusmateriaal biedt vaak aanknopingspunten om met jezelf aan de slag te gaan. Vaak gunnen we onszelf de tijd niet en maken het onszelf gemakkelijk om niet voor verandering te kiezen en  de opgedane inzichten te concretiseren.

Zo ook Riny, Ze wilde graag van baan veranderen, maar een echte noodzaak was er niet en om dan toch voor de verandering te gaan vraagt “lef”. Het  is veel gemakkelijker om maar te blijven zitten waar je zit, ook al zit je helemaal niet helemaal lekker in je werk.

Wist je dat veel werknemers vastzitten in hun baan en daar ongelukkig zijn? Maar uit angst, geen keuze voor ander werk durven maken?

En wist je dat uit een onderzoek onder ruim drieduizend werknemers bleek, dat 42 procent van hen onmiddellijk een andere baan gaat zoeken als de economie echt weer aantrekt?

Wachten tot de economie echt weer aantrekt, wachten tot het goede moment; dat is een van de vier grote fouten die je kunt maken als je wilt veranderen van baan. Fouten, die ervoor zorgen dat je geen stappen zet, maar blijft zitten waar je zit.

Zodat je klein blijft en je je niet optimaal kunt ontplooien. Laat staan, dat je plezier hebt in je werk.

Wil je van baan veranderen, dan moet je niet afwachten tot het er de tijd voor is

Als de pijn niet heel erg groot is, zul je als je afwacht niet gauw in beweging komen.

Want wanneer zijn de omstandigheden ideaal om daadwerkelijk stappen te zetten en de sprong te wagen?

change3Als je een financiële buffer hebt opgebouwd of als je misschien gebruik kunt maken van bijzondere regelingen in verband met een reorganisatie?

Maar als je daarop moet wachten, terwijl je er eigenlijk echt aan toe bent om te veranderen van baan?

Afwachten tot het er de tijd voor is, is niet de oplossing. Want wanneer het echt het goede moment is, dat weet je maar nooit. Bovendien kun je meestal niet inschatten, wanneer dat mogelijk goede moment gaat komen

Bel me op 0610094443 of mail naar info@personal-power-coaching.nl voor een oriënterend gesprek.